Inspiroidu-haasteen uusin juttu oli skräpätä tai askarrella jotain lahjaksi. Olen jo jonkin aikaa suunnitellut aloittavani tekemään tulevan perheenjäsenen tiimoilta lahja-albumia vanhemmilleni, joten tämä haaste tuli kuin tilauksesta, ja sain sysäyksen aloittaa projektin.

Ajatus oli, että teen heille sivuja ja annan sitä mukaa kun vauva kasvaa ja kehittyy, ja he voivat sitten aikajärjestyksessä lisätä ne albumiinsa. Normaalisti skräppän 12" koossa, mutta nämä lahjasivut teen A4-koossa, jotta mummi voi halutessaan itsekin tehdä omia sivuja albumiin. Muokkaan lahjaleiskoista myös omaan vastaavaan albumiini isomman version.

En ole ehtinyt tallentamaan kuvamatskua masun kasvamisesta, ja nyt piti asia korjata, ettei jää ikuistamatta kokonaan. Olen todella muhkeassa kunnossa, ja sohvalla maatessa naurattaa, kun näkee varpaansa ison mahan takaa, kuin norpan räpylät. Halusin että kuvassa välittyy vähän samaa perspektiiviä, kuin mistä itse mahaansa katselee. Vaikka ulkomuoto muistuttaa enemmänkin norppaa, on tekstinä "ryhävalas", sillä mieheni lohkoi joskus 20. viikolla mennessämme ystäväperheen naamiaiskutsuille: "Sähän olet jo valmiiksi pukeutunut ryhävalaaksi".

1242643846_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Materiaalit ja tekniikat: kartonki ja otsikon kirjaimet Tilda; vaahteranlehti, kukat, sydän ja huutomerkki leikattu Fiskarsin muotoleikkurilla erivärisistä kartongeista ja itse printatuista kuviopapereista (Microsoftin Cliparteja), aakkosleimasimet Fiskars ja Reprint, tagi Hot of the Press, sydänniitti Tiimari.

Laitetaan mukaan vielä toinen itselle tehty kuvasivu masusta (enempää näitä ei sitten tullutkaan otettua). Tässä tuli käytettyä ensi kertaa softistarroja, idea ympyröistä syntyi kun harjoittelin muotoleikkurin käyttöä, ja pitsiäkin käytin ensimmäisen kerran.

1242644199_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kartonki ja softistarrat Suomalaisesta kirjakaupasta, pitsi Tiimarin lahjanarua, aakkostarrat Sinelli, tarra The Paper Studio / Family Sticker Pack.